Stel uw vraag via WhatsApp!

Logo-vdAkkerBomen-leiboomspecialist.png

Aanleg druppelslang

Aanleg druppelslang

Een druppelslang is de meest ecologische, zuinige en efficiënte manier om je pas geplante leibomen water te geven!

Wat is een druppelslang?

De druppelslang is een waterslang met elke 30 cm gaatjes, die je bij je leibomen legt, en waarlangs het water langzaam en gericht in de bodem druppelt, richting de wortels. In feite is het geen gaatje, maar een membraan, een dun vliesje, waarlangs het water, onder druk, door komt gedruppeld, en dat zich daarna weer vanzelf sluit, zodat er geen vuil in de slang kan komen. Door die slimme techniek kunnen de gaatjes niet verstoppen.

Het druppelsysteem is aan te sluiten op uw buitenkraan. Als u de kraan opendraait dan bevloeit de druppelslang het gehele druppelgebied met 2,3 liter water per uur. De grondpen wordt gebruikt om de druppelslang vast aan de grond te pinnen, zodat deze nauwelijks zichtbaar is en de grond efficiënt bevochtigd.

Bij bomen leg je de slang best niet langs de stam, maar in een cirkel eromheen, zodat het hele wortelstel gelijkmatig water krijgt. Op die manier ervaren de bomen veel minder stress, en kunnen ze continu doorgroeien. Anderzijds verbruik je een pak minder water, door gericht te werken. Het is een eenvoudig, goedkoop en efficiënt systeem die steeds vaker wordt toegepast. Deze oplossing bespaart enorm veel tijd met water geven in de zomermaanden! We adviseren u een druppelslang aan te leggen vanaf 7 bomen.

Wanneer u gebruik maakt van deze service installeren onze Leiboomspecialisten een automatische kraancomputer op uw buitenkraan. Daarnaast leggen zij de druppelslang aan bij uw bomen. Wilt u een offerte op maat? Neem dan eenvoudig contact op met een van onze Leiboomspecialisten.

Let op: U dient zelf de watertoevoer te regelen. Dit kan via een tuinslang of Tyleenslang. 16 mm vanaf uw buitenkraan tot het begin van de leibomen. 

In 3 stappen naar de beste leibomen

stap-1
stap-2
stap-3

Upload een foto van uw tuin

Teken het oppervlak dat u wilt bedekken met leibomen.

Voer de hoogte & breedte in

Van uw schutting of andere plek waar de leibomen komen te staan.

Vul het formulier in

Voer uw contactgegevens in zodat we u een voorstel kunnen sturen.

Duur: 1 minuut

Wij staan voor u klaar!

Wilt u uw tuin voorzien van prachtige leibomen? Ontdek wat onze leiboomspecialisten voor u kunnen betekenen! Aarzel niet om contact met ons op te nemen zodat wij u kunnen voorzien van de beste leibomen.

Leiboomspecialist Tim

Tim-leiboomspecialist